Μετά τις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ομάν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσιεύει νέα πλάνα του αεροπλανοφόρου USS «Αβραάμ Λίνκολν», το οποίο έφτασε στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.
«Η Ομάδα Κρούσης του Αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln, συνοδευόμενη από δύο στρατιωτικά πλοία ανεφοδιασμού και δύο αεροσκάφη της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, έπλευσαν μαζί στην Αραβική Θάλασσα σήμερα, καθώς αεροσκάφη από το Carrier Air Wing 9 πετούσαν από πάνω», έγραψε η CENTCOM στο X.
The Abraham Lincoln Carrier Strike Group, accompanied by two military supply ships, and two U.S. Coast Guard cutters, sailed together in the Arabian Sea today as aircraft from Carrier Air Wing 9 flew overhead. Peace through Strength! ⚓️ pic.twitter.com/xkiCk8qymB
— U.S. Central Command (@CENTCOM) February 6, 2026
Το αεροπλανοφόρο μετακινήθηκε στην Αραβική Θάλασσα καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιτεθεί στο Ιράν σε απάντηση στην θανατηφόρα καταστολή των διαδηλωτών από το καθεστώς.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












