Skip to main content

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Φωτ. αρχείου: Christian Ghodes/Sea-Watch.org via REUTERS

Οι σοροί εντοπίστηκαν στις ακτές της Τυνησίας

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Οι σοροί εντοπίστηκαν στις ακτές της πόλης Σφαξ, ένα από τα κύρια σημεία από τα οποία μετανάστες αναχωρούν για το θαλάσσιο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών, επί του παρόντος δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των σκαφών που μετέφεραν τους μετανάστες πριν τα σκάφη βυθιστούν.

5 συλλήψεις

Η εθνοφρουρά της Τυνησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της τη σύλληψη πέντε καταζητούμενων για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση παράνομων διελεύσεων προς την Ευρώπη από τις ακτές της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 2.498 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 75% σε σύγκριση με το 2022.

Γαλλία: Νεκροί 5 μετανάστες σε πλοιάριο στη Μάγχη

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι –ένα κορίτσι, μία γυναίκα και τρεις άνδρες- έχασαν τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε μικρό πλοιάριο που μετέφερε 110 μετανάστες στη Θάλασσα της Μάγχης.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, το πλοιάριο προσάραξε σε αμμώδη ακτή και εν συνεχεία βγήκε εκ νέου στη θάλασσα.

Η τραγωδία, κατά τις γαλλικές αρχές, σημειώθηκε όταν το πλήθος μετακινήθηκε στο υπερφορτωμένο σκάφος, τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Τρίτη

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αμετακίνητος ο Σούνακ για το «σχέδιο Ρουάντα»: Οι πτήσεις με τους μετανάστες «θα φύγουν ό,τι κι αν γίνει»