Η κυβέρνηση της Χιλής κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που έπληξαν τη χώρα.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 2.000 είδαν τα σπίτια τους να υφίστανται σοβαρές ζημιές εξαιτίας καταιγίδας η οποία έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, φουσκοθαλασσιά και ισχυρούς ανέμους στη Χιλή από τη 15η Ιουλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Καταμετρώνται μέχρι τώρα «δέκα νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και 17 τραυματίες. Έχουμε 2.422 πληγέντες», είπε στον Τύπο η Αλίσια Σεμπριάν, διευθύντρια της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής (SENAPRED).
Η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε προκειμένου να επιτραπεί στον στρατό να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












