Skip to main content

Ισραήλ: 20 κιλά εκρηκτικά μεταφέρει το κάθε ιρανικό drone

Φωτ. EPA/HANDOUT

Τα πρώτα από τα 136 συνολικά, ιρανικά drones αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες, εκτιμούν Ισραηλινοί αμυντικοί αξιωματούχοι

Είκοσι κιλά εκρηκτικά μεταφέρει το κάθε ιρανικό drone, δήλωσε ο ισραηλινός απόστρατος στρατηγός Αμος Τζάντλιν στο Channel 12.

Τα πρώτα από τα 136 συνολικά, ιρανικά drones αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες, εκτιμούν Ισραηλινοί αμυντικοί αξιωματούχοι.

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, το Ιράν έχει εξαπολύσει και πυραύλους κρουζ με στόχο πόλεις του Ισραήλ.

Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ από τις 12:30 π.μ. θα είναι κλειστός για εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιών ασφαλείας. Το υπουργείο δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην άφιξη και αναχώρηση των πτήσεων από τα αεροδρόμια Μπεν Γκουριόν και Ραμόν.

Το Ιράκ και η Ιορδανία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιορδανίας επικαλέστηκε τους «αυξανόμενους κινδύνους» στην περιοχή. Το υπουργείο Μεταφορών του Ιράκ ανακοίνωσε ότι η εναέρια κυκλοφορία έχει σταματήσει. Και οι δύο χώρες βρίσκονται μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να αναχαιτίσει κάθε ιρανικό drone ή αεροσκάφος που παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, αναφέρουν περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό