Skip to main content

Βέλγιο: Σεξουαλικό σκάνδαλο σε φυλακή- Εμπλέκονται 12 μέλη του προσωπικού

Belga

Συμμετείχαν σε ομαδικές συνευρέσεις εντός και εκτός της φυλακής

Μία από τις μεγαλύτερες φυλακές του Βελγίου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ασυνήθιστου σεξουαλικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται δώδεκα μέλη του προσωπικού, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομαδικές συνευρέσεις εντός και εκτός της φυλακής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, το προσωπικό της φυλακής Lantin, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Λιέγης, συναντιόταν τακτικά μετά τη δουλειά για ομαδικές συνευρέσεις. Όταν κανόνιζαν συναντήσεις εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος, επέλεγαν το σπίτι ενός εκ των συμμετεχόντων, με το επιχείρημα ότι είχε μεγάλο τζακούζι. Οι συνευρέσεις φέρεται να περιελάμβαναν τυχαία σχεδίαση χρωματιστών βραχιολιών για να καθοριστεί ποιος θα έκανε σεξ με ποιον.

Ωστόσο, το προσωπικό συχνά συμμετείχε σε ομαδικές συνευρέσεις εντός της φυλακής, κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Σύμφωνα μάλιστα με τα βελγικά μέσα, ένας ανώτερος υπάλληλος φέρεται να δάνειζε τακτικά το γραφείο του σε μια γυναίκα που χαρακτηρίζεται «νυμφομανής», ώστε να μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με άλλα άτομα ενώ βρισκόταν στη δουλειά. «Από τις 06:00, έκανε σαφές ότι αν δεν έκανε σεξ, δεν θα μπορούσε να εργαστεί», ανέφερε στο Sudinfo ανώνυμη πηγή. Ο αδερφός της συγκεκριμένης γυναίκας βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη φυλακή για τη δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου άνδρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.