Skip to main content

Τιτανικός: Πέθαναν στην προσπάθειά τους να δουν το ναυάγιο αλλά λίγο έλειψε να χάσουν το ταξίδι

Engro Corporation Limited/via REUTERS

Πάντως πατέρας και γιος παραλίγο να χάσουν το ταξίζι με το Titan και την μοιραία αποστολή του στο ναυάγιο του Τιτανικού καθώς ακυρώθηκε μία πτήση τους και καθυστέρησε μία δεύτερη.

Ο Σαχζάντα Νταούτ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν ήταν μεταξύ των πέντε επιβατών του βαθυσκάφους Titan, το οποίο τους οδήγησε στο θάνατο ενώ κατευθύνονταν στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Πάντως πατέρας και γιος παραλίγο να χάσουν το ταξίζι με το Titan και την μοιραία αποστολή του στο ναυάγιο του Τιτανικού καθώς ακυρώθηκε μία πτήση τους και καθυστέρησε μία δεύτερη.

Η Κριστίν Νταούτ, σύζυγος του Σαχζάντα, δήλωσε στους New York Times ότι η οικογένεια ταξίδεψε στο Τορόντο στις 14 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες προτού το Titan αναχωρήσει για το ταξίδι του.

Μια δεύτερη πτήση προς το St. John’s, Newfoundland, από όπου αναχώρησαν οι αποστολές της OceanGate, ακυρώθηκε. Μια άλλη πτήση την επόμενη μέρα καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να ανησυχεί ότι θα μπορούσαν να χάσουν την ευκαιρία να δουν τον Τιτανικό.

«Πραγματικά ανησυχούσαμε αρκετά, όπως, θεέ μου, τι θα γινόταν αν ακυρώσουν και αυτή την πτήση;» είπε χαρακτηριστικά στους NYT. «Εκ των υστέρων, προφανώς, μακάρι να το έκαναν», πρόσθεσε.

Η οικογένεια έφτασε τελικά στο St. John’s και επιβιβάστηκε στο Polar Prince, το πλοίο που χρησιμοποιούσε η OceanGate για να βγάλει το Titan στη θάλασσα.

Τα μέλη της οικογένειας έχουν δώσει αντικρουόμενες ιστορίες για το πώς ο 19χρονος Σουλεμάν κατέληξε στο βαθυσκάφος. Η Κριστίν είπε  ήθελε πολύ να φύγει, ενώ η αδερφή της είπε ότι ήταν «τρομοκρατημένος» αλλά μπήκε στο σκάφος ως δώρο για την Γιορτή του Πατέρα.

Η Κριστίν και η κόρη τους, Αλίνα, έμειναν στον Polar Prince ενώ ο Σαχζάντα και ο Σουλεμάν μεταφέρθηκαν στην πλατφόρμα όπου περίμενε το βαθυσκάφος.

Η Κριστίν  είπε ότι ήταν φυσιολογικό η επικοινωνία μεταξύ του Titan και του πλοίου να μην διεξάγεται κανονικά ενώ βρισκόταν κάτω από το νερό, αλλά ανησύχησε περισσότερο καθώς περνούσε η ώρα και ένα μέλος του πληρώματος της είπε τελικά ότι δεν ήξεραν πια πού ήταν το υποβρύχιο.