Skip to main content

Ταϊλάνδη: Εντοπίστηκε ζωντανός ένας ναύτης από το ναυάγιο της κορβέτας

REUTERS/Napat Wesshasartar

Στους 29 οι αγνοούμενοι.

Ζωντανός εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους μετά τη βύθιση κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Από τα 105 μέλη του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhothai, και όχι 106 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά από το πολεμικό ναυτικό, έχουν διασωθεί 76 και 29 εξακολουθούν να αγνοούνται. Κάποιοι από τους διασωθέντες έχουν διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαταχίπ, με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό Πραγιούτ Τσαν-Ο –Τσα, που είναι και υπουργός Άμυνας, να δηλώνει χθες ότι υπάρχουν «περίπου πέντε σοβαρά τραυματίες».

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του συστήματος της κορβέτας που εγγυάται την ηλεκτροδότηση του πολεμικού διακόπηκε και οι μηχανές σταμάτησαν, εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοικτά της Μπανγκ Σαφάν (νότια).






Ένας ναύτης εντοπίστηκε ζωντανός στη θάλασσα σήμερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του βασιλικού πολεμικού ναυτικού Πιτσάι Λορτσουσακούλ. «Εντοπίσαμε κάποιον. Είναι καλά στην υγεία του», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, όμως πρόσθεσε ότι άλλοι 29 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. «Είναι ένα καλό νέο, που δείχνει ότι μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλους», πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες με τη συμμετοχή τεσσάρων πολεμικών πλοίων, δύο αεροσκαφών και τεσσάρων ελικοπτέρων όπως και δυτών. Οι έρευνες διεξάγονται σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από τις ακτές.

«Οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες σήμερα», δήλωσε Κραϊγουίτ Κορνραγουπραπαπίτς, διοικητής του πολεμικού πλοίου HTMS Kraburi που συμμετέχει στις έρευνες.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ