Skip to main content

United Airlines: 3.000 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό – Ακυρώσεις πτήσεων

Η United Airlines είπε ότι 3.000 από τους υπαλλήλους της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που την ώθησε να ακυρώσει κάποιες από τις πτήσεις της, καθώς οι αερομεταφορείς αναφέρουν σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων προσωπικού που νοσεί, αλλά και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

«Μόνο σε μια μέρα στο Newark, σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού μας έλειπε με άδεια ασθενείας», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Scott Kirby σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, αναγνωρίζοντας την πίεση που έχει ασκήσει η παραλλαγή Omicron στις λειτουργίες του αερομεταφορέα. Είπε ότι η εταιρεία κόβει τα βραχυπρόθεσμα προγράμματα πτήσεων για να διασφαλίσει ότι η αεροπορική εταιρεία διαθέτει «προσωπικό και πόρους για να φροντίσει τους πελάτες».

Ο Kirby είπε ότι ενώ αυτή η περίοδος είναι δύσκολη, «η απαίτησή μας για εμβόλια λειτουργεί», καθώς κανένα άτομο από το εμβολιασμένο προσωπικό της εταιρείας δεν νοσηλεύεται επί του παρόντος. Το ποσοστό νοσηλείας ήταν 100 φορές χαμηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η United ήταν η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που όρισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό.

«Πριν από την απαίτησή μας για εμβόλιο, τραγικά, περισσότεροι από ένας υπάλληλος της United κατά μέσο όρο την εβδομάδα πέθαινε από τον Covid», είπε ο Kirby.

Ο αερομεταφορέας με έδρα το Σικάγο έχει πλέον περάσει οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς θάνατο από τον Covid-19 μεταξύ των εμβολιασμένων εργαζομένων. Η εταιρεία εκτιμά ότι οκτώ έως 10 εργαζόμενοι είναι ζωντανοί σήμερα λόγω της εντολής υποχρέωσης εμβολιασμού της που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του φθινοπώρου.

«Ενώ γνωρίζω ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να διαφωνούν με την πολιτική μας, η United αποδεικνύει ότι η απαίτηση του εμβολίου είναι το σωστό γιατί σώζει ζωές», είπε ο Kirby.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT