Skip to main content

Οι οικολόγοι καταγγέλλουν την Τέιλορ Σουίφτ ότι μολύνει το περιβάλλον προς χάριν του έρωτα

Η διάσημη καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα ιδιωτικά της τζετ για να παρακολουθεί τον αθλητή σύντροφο της στους αγώνες του

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) ο τελικός του αμερικανικού ποδοσφαίρου, του σπορ που μοιάζει με το ράγκμπι. Το αποκαλούμενο Super Bowl αποτελεί το σημαντικότερο τηλεοπτικό γεγονός στις ΗΠΑ αφού σχεδόν κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ έχει μια από τις τηλεοράσεις του συνδεδεμένες με το κανάλι που μεταδίδει τον συγκεκριμένο αγώνα. Το 2023 ο αριθμός των τηλεθεατών του Super Bowl υπολογίστηκε στα 165 εκατ. άτομα και αναμένεται ο αριθμός αυτός να είναι μεγαλύτερος.

Αν και το θέμα συζήτησης σε κάθε Super Bowl πέρα από το καθαρά αγωνιστικό του αντικείμενο είναι το σόου που γίνεται στο ημίχρονο στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και τα τεράστια ποσά που δίνουν οι εταιρείες για να προβάλουν διαφημίσεις στη διάρκεια του αγώνα και κυρίως του ημιχρόνου.

Στο φετινό Super Bowl όμως ανάμεσα στους Kansas City Chiefs και τους San Francisco 49ers τόσο το αγωνιστικό μέρος όσο και το καλλιτεχνικό επισκίασε η παρουσία της Τέιλορ Σουίφτ στις εξέδρες του σταδίου του Λας Βέγκας όπου έγινε ο αγώνας με νικητές τους Kansas City Chiefs στους οποίους αγωνίζεται ο Τράβις Κέλσε με τον οποίο η Σουιφτ διατηρεί δεσμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αναμενόμενη παρουσία της Σουίφτ στον αγώνα είχε προκαλέσει φρενίτιδα στα μίντια των ΗΠΑ με πλήθος ρεπορτάζ που συνέδεαν την παρουσία της διάσημης τραγουδίστριας, συνθέτριας και μουσικού παραγωγού με κάθε είδους πτυχή του αγώνα. Οι πολύ αυξημένες τιμές των εισιτηρίων του αγώνα ειδικά στις VIP θέσεις αλλά και στις τιμές των ποτών και φαγητών στο στάδιο συνδέθηκαν με την παρουσία της Σουίφτ στις εξέδρες. Υπήρξαν ακόμη και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα φημολογίες από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών ότι η Σουίφτ θα προσπαθήσει με την παρουσία της ή με κάποιο άλλο τρόπο να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στη διάρκεια του ματς ώστε να πριμοδοτηθεί ο Τζο Μπάιντεν τον οποίο έχει στηρίξει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Όμως η κοινότητα που είναι πραγματικά έξαλλη με την Τέιλος Σουίφτ είναι αυτή των οικολόγων. Η Σουίφτ ταξίδεψε στο Λας Βέγκας με το ιδιωτικό της τζετ από το Τόκιο στο οποίο βρισκόταν για συναυλίες και αμέσως μετά το ματς έφυγε για να πάει στη Μελβούρνη. Υπολογίστηκε ότι αυτή η διαδρομή Τόκιο Λας Βέγκας Μελβούρνη θα δημιουργήσει 90 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα. Το γεγονός ότι η Σουίφτ διαθέτει δύο ιδιωτικά τζετ τα οποία χρησιμοποιεί συνεχώς το τελευταίο εξάμηνο για να πηγαίνει να βλέπει τους αγώνες του αγαπημένου της όπου αυτός αγωνίζεται στις ΗΠΑ την έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στη μπλακ λιστ των οικολόγων στην οποία βρίσκονται οι κάθε είδους διασημότητες (επιχειρηματίες, αθλητές, καλλιτέχνες, πολιτικοί κ.α.) που χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα ιδιωτικά τους τζετ.

Η Τέιλορ Σουιφτ δεν δείχνει πάντως να ενοχλείται ή να ασχολείται καν με αυτές τις κατηγορίες και συνεχίζει απτόητη τις περιοδείες της εντός και εκτός των ΗΠΑ ταξιδεύοντας στο ενδιάμεσο για να συναντήσει τον σύντροφο της.

Naftemporiki.gr