Ολαντ: Η Κίνα μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την κρίση

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 16:00
UPD:16:02
EPA/PHILIPPE WOJAZER / POOL

«Επιθυμία μας είναι η Κίνα να αναλάβει όλες τις ευθύνες της στην παγκόσμια διακυβέρνηση» πρόσθεσε ο Ολάντ υπενθυμίζοντας ότι η χώρα θα προεδρεύσει της G20 το 2016.

Πεπεισμένος για την ικανότητα της Κίνας να ξεπεράσει την κρίση που βυθίζει τις χρηματιστηριακές αγορές δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα κάλεσε το Πεκίνο «να αναλάβει όλες τις ευθύνες του στην παγκόσμια διακυβέρνηση».

«Εμπιστεύομαι τις κινεζικές αρχές για την ικανότητά τους να ξεπεράσουν τη χρηματιστηριακή αυτή κρίση. Έχουν τα μέσα να δράσουν και ο ρυθμός της κινεζικής ανάπτυξης, παρότι εξακολουθεί να επιβραδύνεται, παραμένει σε αξιοζήλευτο επίπεδο» είπε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την εξωτερική πολιτική προς τους Γάλλους πρεσβευτές που έφθασαν από όλα τα σημεία του πλανήτη στο Παρίσι, με την ευκαιρία αυτή.

«Επιθυμία μας είναι η Κίνα να αναλάβει όλες τις ευθύνες της στην παγκόσμια διακυβέρνηση» πρόσθεσε ο Ολάντ υπενθυμίζοντας ότι η χώρα θα προεδρεύσει της G20 το 2016.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για το Πεκίνο να μεταρρυθμίσει τις αγορές του, ο Ολάντ τόνισε: «H Κίνα είναι η δεύτερη οικονομία παγκοσμίως, πρέπει επίσης να προσαρμοστεί, να προσαρμόσει τις κεφαλαιαγορές της, να προσαρμόσει επίσης την ανάπτυξή της στο επίπεδο των στόχων που μπορεί να είναι οι στόχοι όλου του κόσμου με στόχο κυρίως τη νομισματική ρύθμιση και τη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών».

Παράλληλα σήμερα στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως η μεταβλητότητα στις αγορές που προκλήθηκε από την Κίνα δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για την ανεργία και την ανάπτυξη στη χώρα του.

«Αυτό που συμβαίνει στην Κίνα δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην ισπανική οικονομία» είπε ο Ραχόι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο. 

Οι φόβοι για την υγεία της κινεζικής οικονομίας και για τις επιπτώσεις της ύφεσης στην παγκόσμια ανάπτυξη προκάλεσαν χθες Δευτέρα, μαύρη ημέρα κατάρρευση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, με απώλειες που θύμισαν τις χειρότερες ημέρες της κρίσης του 2008.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα