Πώς βλέπει το θέμα της Ελλάδας ο Καναδός ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 21:33
UPD:21:36
REUTERS/CHRIS WATTIE

Ο κ. Όλιβερ τόνισε ότι κυρίαρχος στόχος όλων είναι η εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης, ωστόσο έκανε λόγο και για «αγκάθια» που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Δεν υπάρχει κάτι «ακούσιο» που θα μπορούσε να συμβεί για να εκτροχιάσει την πρόοδο για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζο Όλιβερ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7).

Σχολιάζοντας στο Reuters την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ελληνική κρίση, η οποία θα είχε συνέπειες και για τον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Όλιβερ επεσήμανε ότι όλοι εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ελληνικό ζήτημα.

«Αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αλλά θα ληφθούν, νομίζω, με επίγνωση των συνεπειών», πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Όλιβερ, νωρίτερα την Τετάρτη είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος του μετέφερε τις απόψεις της Αθήνας.

Ο κ. Όλιβερ τόνισε ότι κυρίαρχος στόχος όλων είναι η εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης, ωστόσο έκανε λόγο και για «αγκάθια» που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα