Επιμένει στο ελληνικό μνημόνιο η Λισαβόνα

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 11:09
UPD:11:13
REUTERS/HUGO CORREIA

H υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ.

Οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, λίγες ώρες πριν από το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο εντός του οποίου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό το πλαίσιο, είναι το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, το οποίο πρέπει να παραταθεί», τόνισε η Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Αντίθετα, δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε επί άλλων όρων. Τα 18 κράτη της Ευρωζώνης, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνούν ως προς αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Η χορήγηση δανείων χωρίς αντάλλαγμα «δεν είναι δυνατή για κανέναν στον κόσμο, είτε πρόκειται για την Πορτογαλία ή την Ελλάδα, είτε για εσάς και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας. «Όταν ζητώ πίστωση από την τράπεζά μου, οφείλω να δεσμευθώ για την αποπληρωμή και οφείλω να προσφέρω εγγυήσεις, έτσι λειτουργεί και όχι αλλιώς», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα