«Όχι» στην απομείωση του ελληνικού χρέους από τη Φινλανδία

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 18:04
UPD:18:04
EPA/KIMMO BRANDT

Ο Άλεξ Στουμπ (φωτ. αρχείου) ξεκαθάρισε ότι η Φινλανδία δεν επιθυμεί μία έξοδο της Ελλάδας από το τρέχον πρόγραμμα, δίχως την χορήγηση προληπτικής στήριξης.

Την αντίθεση του σε οιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άλεξ Στουμπ, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων ότι θα πει ένα μεγάλο «όχι» σε προτάσεις απομείωσης του ελληνικού χρέους. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times, ο Φιλανδός πρωθυπουργός θέτει τη χώρα του σε  πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είμαστε σκληροί. Θα απορρίψουμε κάθε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στουμπ, τονίζοντας ότι είναι άδικο να μην ξεκαθαρίζεται δημόσια πως κάποιες προτάσεις των ελληνικών κομμάτων είναι μη αποδεκτές.

Ο Στουμπ υπενθύμισε επίσης ότι η Φινλανδία έχει δείξει ισχυρή αλληλεγγύη σε μια δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Και θα συνεχίσει να το κάνει, πρόσθεσε. Αλλά δεν θα στηρίξει προτάσεις που στοχεύουν στην απομείωση του χρέους ή αναιρούν το τρέχον πρόγραμμα.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Φινλανδία δεν επιθυμεί μία έξοδο της Ελλάδας από το τρέχον πρόγραμμα, δίχως την χορήγηση προληπτικής στήριξης.  Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να διασωθεί, αλλά έχει διανύσει ακόμη το μισό δρόμο, κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα