Αλβανία: Συμφωνία με ΔΝΤ για την επόμενη δόση του δανείου

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 14:09
UPD:14:09
EPA/ARMANDO BABANI

Την έγκριση της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 53 εκατ. ευρώ προς την Αλβανία θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο επικεφαλής του αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Ναντίμ Ιλάχι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το προσωπικό της αποστολής ήρθε σε συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης, αφού απεφάνθη ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Αλβανίας ικανοποιεί τις προσδοκίες.

«Πιστεύουμε ότι, το “πακέτο” της πολιτικής που εγκαινίασε η αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 2%, εξέλιξη που θα πηγάζει από την αύξηση των εξαγωγών, της παραγωγής πετρελαίου και της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών», δήλωσε ο κ. Ιλάχι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόνισε δε, ότι οι αλβανικές αρχές παραμένουν αποφασισμένες και τηρούν τη δέσμευσή τους για την επίτευξη του στόχου μείωσης του δημόσιου χρέους. «Ανεξάρτητα από τις δαπάνες στον ενεργειακό τομέα, για πρώτη φορά, το δημόσιο χρέος αναμένεται ότι θα μειωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα