Σόιμπλε: Διαχειρίσιμες οι οικονομικές επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 16:02
UPD:16:07
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλά σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των σχεδίων της Γερμανίας για τον φετινό προϋπολογισμό.

«Πολύ σοβαρό» κίνδυνο για οικονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη λόγω της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για την Ουκρανία βλέπει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι επιπτώσεις αυτές θα είναι διαχειρίσιμες και δεν θα επηρεάσουν τα δημοσιονομικά της Γερμανίας.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά τους δημοσιονομικούς και οικονομικούς κινδύνους από τη σοβαρή κατάσταση στην Ουκρανία, όχι μόνο στην Κριμαία, αλλά πιστεύουμε ότι οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις είναι και θα είναι διαχειρίσιμες», ανέφερε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των σχεδίων της Γερμανίας για τον φετινό προϋπολογισμό.

«Πιστεύω ότι αυτό ισχύει για τη Γερμανία και το σύνολο της Ευρώπης», είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, ενώ εκτίμησε ότι τα οικονομικά της χώρας του δεν «θα επηρεαστούν αρνητικά» από την κρίση στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, οι γερμανοί εξαγωγές προειδοποίησαν νωρίτερα ότι μια εμπορική σύγκρουση με τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης, θα ήταν οδυνηρή για τη Γερμανία, αλλά θα απειλούσε με θάνατο τη ρωσική οικονομία.

«Συνολικά είμαστε αισιόδοξοι για τις δουλειές στο εξωτερικό σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Δυστυχώς, αυτό δεν αληθεύει για τις δουλειές με τη Ρωσία», ανέφερε σε δήλωσή της η ένωση γερμανών εξαγωγέων BGA.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα