Ανρί Μαλόζ: Δεν πρέπει να δεχθούμε την έννοια της «χαμένης γενιάς»

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 13:45
UPD:13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης (Δ) κατά τη συνάντησή του με τον με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Ανρί Μαλόζ.

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Ανρί Μαλόζ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Μαλόζ σημείωσε ότι «δεν πρέπει να δεχθούμε την έννοια της ‘χαμένης γενιάς' και πρόσθεσε ότι η ανεργία των νέων δεν είναι απλά ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση προς τα ευρωπαϊκά όργανα που θα συγκροτείται σε τέσσερις άξονες:

1) Την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου,

2) την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών,

3) την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και

4) την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ευχαρίστησε τον κ. Μαλόζ για τις πρωτοβουλίες της ΕΟΚΕ, ενώ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την κινητοποίηση που υπάρχει τους τελευταίους μήνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία με την ΕΟΚΕ και περιμένουμε τις θετικές εξελίξεις από το συνέδριό της που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα τον Νοέμβριο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε) Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

newsroom naftemporiki.gr με πληφορορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα