Υπό παραίτηση ο Μ. Σαρρής;

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 17:46
REUTERS/ERIC VIDAL

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής.

Πληροφορίες περί επικείμενης παραίτησης ή παύσης του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, μετά την επιστροφή του από τη ρωσική πρωτεύουσα, μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα πολιτικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Καθημερινής Κύπρου», ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης φέρεται προβληματισμένος για την αδυναμία του κ. Σαρρή να δώσει ή και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, το έναυσμα για την απομάκρυνση του κ. Σαρρή έδωσε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο κύπριος ΥΠΟΙΚ πρέπει να απομακρυνθεί για να πεισθούν οι ευρωπαίοι για τις προθέσεις της Λευκωσίας να μην  αποδεχθεί το «κούρεμα», αλλά και για να «εξευμενισθεί» η Μόσχα.

Πληροφορίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» αναφέρουν την ίδια ώρα πως ο κ. Σαρρής έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του στον κ. Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι ο κύπριος υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί αύριο με τον ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαρρής αναμένεται να ενημερώσει τον κ.Σιλουάνοφ για τις επόμενες κινήσεις της Λευκωσίας, αλλά και να ξεκαθαρίσει τι ζητά από τη Ρωσία η κυπριακή κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα