Β.Κεγκέρογλου: Δεν καταργούνται τα επιδόματα ανεργίας

Σάββατο, 05 Μαρτίου 2011 17:03

Δεν καταργούνται τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν μέσα στο 2011 για ενίσχυση της επιδοτούμενης εργασίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί κατάργησης των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, διαβεβαιώνοντας ότι «κανείς άνεργος στο τόπο μας, δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα».

Ωστόσο ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση διαφοροποιεί την μέχρι πρότεινoς επιδοματική πολιτική με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. «Μέρος των χρημάτων που σήμερα διατίθενται σε ανέργους, θα οδηγηθούν με την επιταγή επανένταξης ως επιδότηση εργασίας. Μέσα στο 2011 ξεκινάει το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με την επιταγή επανένταξης και την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να εργασθούν σε επιχειρήσεις», ανέφερε ο υφυπουργός. Αυτό, πρόσθεσε, σημαίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός που συμπληρώνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ μπορεί να μειωθεί και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ, που αξιοποιούνται για την ένταξη σε προγράμματα εργασίας.

«Όλη η φιλολογία και όλη η συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες είναι άνευ αντικειμένου. Κανείς άνεργος δεν θα μείνει χωρίς επίδομα ανεργίας το διάστημα που και σήμερα το δικαιούται. Όμως, σημαντικός αριθμός θα λάβει αντί επιδόματος επιταγή επανένταξης προκειμένου να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και να δοθεί η δυνατότητα σε μια επιχείρηση σε συνδυασμό με την επιδότηση εργοδοτικής εισφοράς να τον προσλάβει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κεγκέρογλου διέψευσε επίσης το ενδεχόμενο να κοπεί το επίδομα ανεργίας για ζευγάρια στα οποία εργάζεται το ένα μέλος, παρατήρησε ωστόσο ότι αν υπάρχουν υψηλά εισοδήματα σε μια οικογένεια δεν μπορεί να δίδονται επιδόματα ανεργίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα