ΒΕΑ: Ακόμη ανεφάρμοστα τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 13:14

Την υλοποίηση τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές αναμένει το ΒΕΑ, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρά το δίμηνο που έχει μεσολαβήσει από την ανακοίνωση περί ετοιμότητας του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες «αποδεικνύεται μετά από την έρευνα του ΒΕΑ στην τραπεζική αγορά, ότι οι περισσότερες τράπεζες είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και ως εκ τούτου εκφράζουν τη δυσπιστία τους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δέχονται αιτήσεις αλλά δεν είναι οριστικά έτοιμες για αντιμετωπίσουν το πρόγραμμα και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο».

Το ΒΕΑ σημειώνει με έμφαση ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις και δη οι μικρότερες θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι συνεπής με τις ανακοινώσεις της.

«Κάθε φορά που ανακοινώνονται μέτρα στήριξης δημιουργούνται ελπίδες στον επιχειρηματικό κόσμο. Η σύγχυση βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα. Το ΒΕΑ ζητάει αρμοδίως διευκρινήσεις για το πρόβλημα που προέκυψε και την κυβερνητική παρέμβαση και την εξεύρεση λύσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα