«Αγοράζω τη Manchester United»: Ο Έλον Μασκ αστειεύεται αλλά οι οπαδοί εγκρίνουν

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 08:45
UPD:08:53
REUTERS/ANDREW KELLY

Δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με το Twitter, ωστόσο, ο Έλον Μασκ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την... Manchester United. 

Αργά την Τρίτη, ο Μασκ εμφανίστηκε να αστειεύεται για το ταραγμένο ιστορικό του στην προσπάθειά του να αγοράσει εισηγμένες εταιρείες, γράφοντας στο Twitter: «Επίσης, αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλώς ήρθες». Αργότερα είπε ότι η ανάρτηση ήταν μέρος ενός «παλιού αστείου».

Είχε προηγηθεί το εξής πολιτικό σχόλιο:  «Για να είμαι σαφής, υποστηρίζω το αριστερό μισό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το δεξιό μισό του Δημοκρατικού Κόμματος!» (κάνοντας αναφορά στις θέσεις της ποδοσφαιρικής ενδεκάδας).

Μερικοί από τους 103 εκατ. ακόλουθους του Μασκ στο Twitter του πρότειναν να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία μαραζώνει στον πάτο της αγγλικής Premier League, έχοντας υποστεί το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν εδώ και έναν αιώνα. Δεδομένης επομένως της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην Manchester United, το tweet του πολυδισεκατομμυριούχου πρόσφερε ελπίδα στους οπαδούς που θέλουν να αποχαιρερήσουν τους σημερινούς ιδιοκτήτες, της οικογένειας Γκλέιζερ. Η οικογένεια αγόρασε τον σύλλογο σε μια σημαντική συμφωνία το 2005 για 790 εκατ. λίρες (955,51 εκατ. δολάρια).

Το tweet του Μασκ ήρθε μετά τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι μετοχές της Manchester United έχουν διολισθήσει κατά ένα τέταρτο τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή έχει ανακάμψει τον τελευταίο μήνα, κερδίζοντας 16% για να κλείσει στα 12,78 δολάρια την Τρίτη.

Η αγορά της Manchester United, ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, θα κόστιζε στον Μασκ τουλάχιστον 2 δισ. λίρες, σύμφωνα με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμησή του.

Η ομάδα δεν έχει κερδίσει τίτλο από το 2013. Τον Ιανουάριο, τα έσοδα της Manchester City ήταν περισσότερα από του συλλόγου  για πρώτη φορά, σύμφωνα με την KPMG.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ έχει τιμωρηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για tweet που έκανε τον εσφαλμένο ισχυρισμό ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για να κάνει ιδιωτική την Tesla. 

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα