Με προίκα 234 εκατ. η Lamda ιδρύει νέα θυγατρική υπό την ονομασία Lamda Ellinikon Malls Ηolding

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 20:49
UPD:20:51
DBOX

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας υπό την ονομασία Lamda Ellinikon Malls Ηolding και μετοχικό κεφάλαιο 234 εκατ. ευρώ προχώρησε η Lamda Development.

Βάσει του καταστατικού που δημοσιεύτηκε ο σκοπός της είναι ευρύς, ωστόσο, η ονομασία παραπέμπει στα δύο εμπορικά κέντρα που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό:

Το Marina Galleria με προϋπολογισμό 100 - 125 εκατ. και με χώρο προς μίσθωση συνολικά 22.000 τ.μ. περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 εστίασης και το Vouliagmeni Mall, με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια 85.500 τ.μ., επένδυση (capex) της τάξεως των 335 – 410 εκατ. ευρώ.

Ο σκοπός της νέας θυγατρικής μεταξύ άλλων είναι «η απόκτηση, διαχείριση και διάθεση μετοχών και εν γένει μετοχικών δικαιωμάτων ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής και οποιουδήποτε τομέα οικονομικής δραστηριότητας για ίδιο λογαριασμό» όπως και «η απόκτηση, διαχείριση, ανάπτυξη, ανέγερση, αξιοποίηση εκμετάλλευση και διάθεση πάσης φύσεως ακινήτων, η παροχή υπηρεσιών διοίκησης επιχειρήσεων, η παροχή υπηρεσιών μελέτης, κατασκευής, επίβλεψης και διαχείρισης τεχνικών έργων».

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda, έχει θυγατρική και την Lamda Malls στην οποία έχει εισφέρει δύο από τα τρία υφιστάμενα εμπορικά της κέντρα (το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos). Δεν έχει μεταφερθεί στην θυγατρική αυτή το The Mall Athens αρχικά γιατί είχε εκκρεμότητες τυπικού χαρακτήρα.

Στη Lamda Malls συμμετέχει η αμερικάνικη Värde Partners (με 31,7%) η οποία θεωρείται πιθανό να αποχωρήσει, όπως έπραξε πρόσφατα και στην περίπτωση της Trastor AEEAΠ.

Επίσης να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Lamda έχει επανειλημμένως εκδηλώσει την πρόθεσή της να εισάγει την Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα