Αυξημένη η κίνηση του τριημέρου 26 - 28 Οκτωβρίου

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 07:48

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Πολύ καλύτερη από πέρυσι, χωρίς ωστόσο να φτάνει τα επίπεδα του 2019, διαφαίνεται η τουριστική κίνηση του τριημέρου 26-28 Οκτωβρίου στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ καταγράφεται επίσης διαφοροποίηση της ζήτησης μεταξύ των προορισμών της νότιας ηπειρωτικής χώρας και της βόρειας.

«Όσο πιο κοντά είναι ένας προορισμός στη μεγάλη “δεξαμενή πελατών” της Αττικής, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πληρότητες» επισημαίνει στη «Ν» ο επικεφαλής της ομάδας ορεινών ξενοδοχείων και έφορος δημοσίων σχέσεων της ΠΟΞ Άγγελος Καλλίας (πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας), οπότε προορισμοί όπως Αράχοβα και Καλάβρυτα αναμένουν πληρότητες της τάξης του 85%-90%.

Στη Δράμα οι πληρότητες -αν και πολύ καλύτερες από πέρυσι- δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 70%-80%, ενώ στο Πήλιο και γενικότερα στην ηπειρωτική Μαγνησία οι προκρατήσεις μέχρι χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Γιώργο Ζαφείρη, ανέρχονται στο 45%-50%, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τις αρχές της εβδομάδας θα ξεπεράσουν το 70%.

Στη Χαλκιδική στον αντίποδα δεν αναμένεται, σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Γιάννη Λασπά, ιδιαίτερη κίνηση, τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά είναι ελάχιστα (λιγότερα από δέκα) και η όποια ζήτηση αφορά κυρίως τα χωριά του ορεινού όγκου. Στην Πιερία επίσης δεν παραμένει ανοιχτός μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων, αλλά όσα είναι ανοιχτά εκτιμάται ότι θα δουλέψουν καλά, με μέσες πληρότητες 55%- 60%, ενώ κάποια ξενοδοχεία ορεινών περιοχών λ.χ. στο Ελατοχώρι, αλλά και στο Λιτόχωρο καταγράφουν πληρότητες ακόμη και 80%-90%. Ικανοποιητική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Ξένιος Ζευς» Ιορδάνης Μιχαηλίδης την κίνηση του τριημέρου στα ξενοδοχεία της Καστοριάς, όπως και του Καϊμακτσαλάν (όρος Βόρας), χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να εκτιμήσει τις πληρότητες που θα επιτευχθούν.

Πάντως, ιδιαίτερη ζήτηση έχει το Νυμφαίο της Φλώρινας, όπου αναμένονται πολύ υψηλές πληρότητες, ενώ πληρότητες στο 90% αναμένουν τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων.

Οι οργανωμένες εκδρομές

Πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι είναι επίσης η ζήτηση για οργανωμένες εκδρομές στο συγκεκριμένο τριήμερο. Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, καταγράφεται ανάκαμψη της ζήτησης για οργανωμένες εκδρομές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα ζήτηση υπάρχει από Θεσσαλονίκη - Βόρεια Ελλάδα για Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Καρπενήσι, Ιωάννινα και Μέτσοβο, όπως επίσης για Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Κωνσταντινούπολη, με την Κωνσταντινούπολη -όπως επισημαίνει ο κ. Θεολόγης- να επανέρχεται στη ζήτηση γενικότερα το τελευταίο διάστημα, ενώ ενδιαφέρον από τα Βαλκάνια συγκεντρώνει και η Δαλματία. Περαιτέρω, ζήτηση και κρατήσεις υπάρχουν από Θεσσαλονικείς στο τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου για εκδρομές στο εξωτερικόΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα