Τέλος στην οικονομική συνεργασία Carrefour-Tescο

Δεν θα ανανεωθεί η συμμαχία μετά τη λήξη της στις 31 Δεκεμβρίου 2021
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 14:31
UPD:14:35
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο γαλλικός όμιλος σούπερ μάρκετ Carrefour και η βρετανική Tesco ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι δεν θα επεκτείνουν τη συμμαχία τους πέρα από το τριετές επιχειρησιακό πλαίσιο που συμφωνήθηκε το 2018. Έτσι η συνεργασία θα λήξει επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η Carrefour και η Tesco επωφελήθηκαν από μια σειρά από κοινές ευκαιρίες αγοράς σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων και γενικών εμπορευμάτων, επιτρέποντας την πρόσβαση σε νέους προμηθευτές, νέες πηγές και νέα προϊόντα.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν αυτό το έργο ανεξάρτητα και θα επικεντρωθούν στις δικές τους ευκαιρίες, βασιζόμενες στην εμπειρία και την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου συμμαχίας.

Δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ο τερματισμός της συμφωνίας δεν ήρθε συνεπεία της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μία να προσθέτει ότι οι συμμαχίες επανεξετάζονταν τακτικά και ότι η απόφαση «ήταν μέρος αυτού του παιχνιδιού».

Οι εταιρείες δεν έδωσαν καμία οικονομική λεπτομέρεια για τη συνεργασία στις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα