ΓΣΕΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 15:39
UPD:15:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Αντιρυπαντικά σκάφη του ΛΣ συμμετέχουν σε άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, με την ονομασία «TRITON 2015», στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» στην Ελευσίνα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η  ΓΣΕΕ  με την απόφαση της κυβέρνησης να απεμπολήσει, όπως υποστηρίζει, τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου για το διορισμό Διοίκησης στα ΕΛΠΕ, μέσω της αλλαγής του καταστατικού της εταιρείας. 

Η ΓΣΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι με δικαιολογία την εναρμόνιση στις κοινοτικές οδηγίες, γνωστοποιεί μία ειλημμένη απόφαση, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το ξεπούλημα ενός εκ των τελευταίων παραγωγικών πυλώνων της οικονομίας. 

Επίσης διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια οι οποίοι έλαβαν ήδη απόφαση για 24ωρες Απεργίες στις 14 και 20 Μαΐου, αντιδρώντας στις επικείμενες δυσμενείς αλλαγές. 

«Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν δώσει μεγάλους αγώνες ώστε να συνεχίζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια να αποτελούν πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι  τεράστια αφού μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, περνάει τα ΕΛΠΕ ανεξέλεγκτα στα χέρια ιδιώτη  με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα