Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στο σχέδιο μετασχηματισμού

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 15:06
UPD:16:22

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στο σχέδιο μετασχηματισμού του Οργανισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διαχωρισμό και δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων, αλλά και για κλείσιμο περισσότερων ταχυδρομικών γραφείων και συρρίκνωση του Οργανισμού.

Η ΠΟΣΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να διαλύσει τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής, μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

 Η ΠΟΣΤ, όπως επισημαίνεται,

λέει «ναι»:

-στη χρηματοδότηση του Οργανισμού, με σωστή διαχείριση των χρημάτων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ,
-στην εθελουσία με ξεκάθαρους όρους,
-στις προσλήψεις προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

αλλά «όχι»:

-στη «βάρβαρη», όπως αναφέρει, κινητικότητα των εργαζομένων,
-στο διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων,
-στο κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου ΕΛΤΑ.

«Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το Ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι, προχθές τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασαν το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ, αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας από το 2013 έως το 2020, αλλά και εθελούσια έξοδο 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών.  

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα