Γερμανία: Υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο, στις 92,7 μονάδες

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 11:26
UPD:11:34
REUTERS/Β© Kai Pfaffenbach

Υποχώρησε ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo τον Οκτώβριο για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες των εταιρειών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που τις καθιστούν πιο δύσπιστες για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος έπεσε στις σε 92,7 μονάδες, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω επίπεδο των 93,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο και έναντι προβλέψεων για 93 μονάδες.

«Οι εταιρείες εμφανίζονται πολύ πιο σκεπτικές σχετικά με τις εξελίξεις κατά τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φουέστ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο», συμπλήρωσε.

Απόδειξη των λεγόμενών του ότι ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 95 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 97,4 μονάδες και έναντι εκτιμήσεων για 96,5 μονάδες.

Ωστόσο βελτίωση σημείωσε ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών, ανεβαίνοντας στις 90,3 μονάδες, από τις 89,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο και ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 89,8 μονάδες.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα