Αkazoo: «Απάτη» αποκάλυψε ο έλεγχος, επιστολή delisting από Nasdaq

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 11:23
UPD:11:25

Μέρος μιας πολυετούς απάτης χαρακτηρίζει τις πράξεις τις διοίκησης της Akazoo η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της QCM για την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Η Akazoo SA ανακοίνωσε ότι η ειδική επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών ("Ειδική Επιτροπή") ολοκλήρωσε ουσιαστικά την έρευνά της και αποφάσισε ότι τα πρώην μέλη της ομάδας διοίκησης και συνεργάτες τους εξαπάτησαν τους επενδυτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της υπόθεσης με την εξαγορά της Modern Media Acquisition Corp. ("MMAC"), παραπλανώντας τους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα οικονομικά αποτελέσματα της Akazoo.

Ειδικότερα, η Ειδική Επιτροπή αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι (i) οι προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της Akazoo, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από πολλές, έμπειρες διεθνείς λογιστικές εταιρείες για χρόνια, ήταν ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές. (ii) Η Akazoo, στην πραγματικότητα, είχε αμελητέα πραγματικά έσοδα και συνδρομητές εδώ και χρόνια και (iii) πρώην μέλη της διοίκησης και συνεργάτες της Akazoo συμμετείχαν σε ένα εκλεπτισμένο (sophisticated) σχέδιο παραποίησης των βιβλίων και των αρχείων της Akazoo, συμπεριλαμβανομένου του υλικού του due diligence που παρασχέθηκε στην MMAC και τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους της σε σχέση με τον επιχειρηματικό συνδυασμό της Akazoo το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου 2020, το διοικητικό συμβούλιο της Akazoo συγκρότησε την Ειδική Επιτροπή για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς έκθεσης που κυκλοφόρησε η Quintessential Capital Management στις 20 Απριλίου 2020. Η Ειδική Επιτροπή έλαβε άμεσα μέτρα. Την 1η Μαΐου 2020, η Akazoo ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον Απόστολο Ν. Ζερβό από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου μετά από σύσταση της Ειδικής Επιτροπής βάσει αποδεικτικών στοιχείων για συμπεριφορά ασυμβίβαστη με τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης συνεργασίας στην έρευνα. Την παύση του κ. Ζερβού ακολούθησε ο διορισμός του Michael Knott, ως προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου. Μάλιστα όπως αναφέρεται, ο διορισμός του κ. Knott επιτάχυνε σημαντικά την έρευνα και την έκθεση της Ειδικής Επιτροπής για την πολυετή απάτη.

Η εταιρεία σκοπεύει τώρα να λάβει όλα τα μέτρα για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων όλων των παραπλανημένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής σχέσης MMAC και Akazoo. Η Ειδική Επιτροπή έχει επίσης δώσει οδηγίες στους συμβούλους της να συνεργαστούν με αρμόδιους φορείς και αρχές για τους συγκεκριμένους σκοπούς.

Η Akazoo ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε μια αναμενόμενη επιστολή απόσυρσης από το Νasdaq και δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση για την απόφαση και, ως εκ τούτου, οι τίτλοι της εταιρείας θα τεθούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης στο Nasdaq από το άνοιγμα της 27ης Μαΐου 2020.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα