Παραμένει μεγάλη η απόσταση μεταξύ ΟΤΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ

Νέα συνάντηση στο επόμενο διάστημα
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 23:18
UPD:23:18

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
tigoum@naftemporiki.gr

Ο διάλογος διοίκησης ΟΤΕ - ΟΜΕ ΟΤΕ θα συνεχιστεί, ωστόσο ο δρόμος για μια συμφωνία θεωρείται δύσκολος καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών είναι ακόμα μεγάλη, όπως διαπιστώθηκε ξανά έπειτα από τη χθεσινή πρώτη συνάντηση μετά την πολυήμερη απεργία για τη νέα ΣΣΕ. 

Η διοίκηση του ΟΤΕ σε σύντομο μήνυμά της προς όλους τους εργαζομένους χθες ανέφερε: «Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα».   

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση η διοίκηση πρότεινε στην ΟΜΕ ΟΤΕ μονοετή ΣΣΕ η οποία δεν θα περιλαμβάνει διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους. Η Ομοσπονδία ζητεί 3ετή ΣΣΕ και διασφάλιση από απολύσεις. Ακόμη η διοίκηση πρότεινε αυξήσεις 1% στους παλιούς εργαζόμενους στον ΟΤΕ και 35ωρο και 3,5% για τους νέους με 40ωρο. Η ΟΜΕ ζητεί γενικά πραγματικές αυξήσεις για όλους και επέκταση της ΣΣΕ σε όλες τις θυγατρικές, κάτι που δεν έχει κάνει αποδεκτό η διοίκηση.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και η απάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ στην πρόταση διαμεσολάβησης του υπουργείου Εργασίας για τους 6 φύλακες που δεν δέχθηκαν την εθελουσία και απολύθηκαν. Όπως εκτιμάται σε μια χειρονομία εξομάλυνσης της κατάστασης στον ΟΤΕ η διοίκηση μπορεί να δώσει ένα ακόμα χρονικό περιθώριο στους 6 φύλακες να αποδεχθούν το πακέτο της εθελουσίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα