Δέσμευση ΥΕΝ για ενίσχυση νηολογίου

Εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΕΒΕΠ
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 21:11
UPD:21:12
www.hcg.gr

Από την έντυπη έκδοση

Μήνυμα πως το 2020 θα είναι η χρονιά βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου, αλλά και της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης παράλληλα με την εισαγωγή της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης, έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης των παραγωγικών φορέων του Πειραιά στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ για την κοπή της πίτας. Ο κ. Πλακιωτάκης αποκάλυψε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΥΝΝΠ και ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη δράσεων για τη θαλάσσια οικονομία, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στον βασικό στόχο της νέας λιμενικής πολιτικής.

Δέκα συν μία ευχές από τον Β. Κορκίδη

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, απεύθυνε σημειολογικά «δέκα συν μία ευχές» για την επιχειρηματική Ελλάδα, αλλά και για τον Πειραιά έντεκα δράσεις, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 αποτελεί έτος-ορόσημο για την οικονομική μεταβολή που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, τα πρώτα μέτρα της οποίας ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας χαιρέτισε στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Πρόσθεσε δε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, που πάλεψε σε αντίξοες συνθήκες, αναμένει έναν καθαρότερο ορίζοντα, τονίζοντας ότι οι παραγωγικές τάξεις θα πρέπει να διαμορφώσουν, υπό την προϋπόθεση της στήριξης από την πολιτεία, εκείνο το πλαίσιο όπου οι νέοι θα ωθούν στην ανάπτυξη με τις ιδέες τους το επιχειρείν, ώστε αυτό να λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας, η κυκλικότητα της οποίας είναι γνωστή.

Στην κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, έπειτα από ομόφωνη απόφαση, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του ΕΒΕΠ η οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, και η επιχείρηση Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός Α.Ε. Επίσης, βραβεύθηκαν η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue, ο κ. Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Συμεών Παληός, πρόεδρος της εταιρείας Diana Shipping Inc., ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας Dimand Real Estate και ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Ν. Γιαννόπουλος-Π. Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα