Χρηματιστήρια: Κλίμα ευφορίας διά χειρός Τραμπ

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 19:34
UPD:19:36
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Kλίμα ευφορίας στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έφερε το tweet του Τραμπ ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα. «Πάρτι» στη Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ. Γρήγορα όμως ξεφούσκωσε ο αρχικός ενθουσιασμός, με τις αμερικανικές μετοχές να μετριάζουν τα κέρδη τους.

Ιστορικό ρεκόρ και για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI all-country world, που αναρριχήθηκε στις 551,84 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγράψει στις 28 Ιανουαρίου 2018. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 20% από τις αρχές του έτους.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη, με τις μετοχές να ανακτούν το έδαφος που έχαναν αρχικά, βρίσκοντας στήριγμα τόσο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και στις θετικές εξελίξεις στο «μέτωπο» του εμπορίου. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε ενισχυμένος 0,33%. Θετικά πρόσημα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον FTSE MIB του Μιλάνου να ξεχωρίζει σημειώνοντας άνοδο 1,02%. Με κέρδη 0,52% έκλεισε ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού ενισχύθηκε 0,40%. Άνοδος 0,79% και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που κινήθηκε στη σκιά των βρετανικών εκλογών, με τους επενδυτές να αναμένουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SPX

Σχολιασμένα