Επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ από την Barilla Hellas

Για τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 10:39

Ο σχεδιασμός της διοίκησης της Barilla Hellas προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων σε Βόλο και Θήβα.

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr 

Επενδυτικό σχεδιασμό ύψους 4 εκατ. ευρώ δρομολογεί φέτος η Barilla Hellas, η οποία έκλεισε την περσινή χρήση καταγράφοντας υψηλό εξαετίας στα έσοδα, με μειωμένη ωστόσο κερδοφορία.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Σπηλιόπουλος, οι προγραμματισμένες επενδύσεις αφορούν τον εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις στον Βόλο και τη Θήβα. Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει τον εξοπλισμό των εργοστασίων με νέα μηχανήματα παραγωγής συσκευασίας «self ready packaging».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν τύπο συσκευασίας στο πλαίσιο του οποίου τα παραγόμενα κιβώτια είναι ειδικά διαμορφωμένα για να τοποθετούνται κατευθείαν στο ράφι, γεγονός το οποίο διευκολύνει τους λιανέμπορους όσον αφορά τη διαχείριση και την τοποθέτηση των προϊόντων της Barilla στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόκειται να υλοποιηθεί και διαδικασία αναβάθμισης - αντικατάστασης των γραμμών παραγωγής, η οποία πραγματοποιείται ανά πέντε έτη.

Πάντως, το επενδυτικό budget της Barilla ενδέχεται να διευρυνθεί καθώς ο επικεφαλής της εταιρείας άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας ότι «η εταιρεία έχει και άλλα πλάνα στα συρτάρια της». Σημειώνεται ότι η Barilla Hellas ολοκλήρωσε πέρυσι επενδυτικό πλάνο τριετίας (2015-2018) συνολικού ύψους 8,4 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των μεγεθών κατά την περσινή χρήση, η ελληνική θυγατρική του ομίλου της Barilla εμφάνισε αύξηση τζίρου 2,2%, στα 73,6 εκατ. ευρώ, από 72 εκατ. ευρώ το 2017, επίδοση εσόδων στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας.

Αναφορικά με την εικόνα των εσόδων στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 14% και προσέγγισε τα 160 εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. 

Στο πεδίο της κερδοφορίας, τα μικτά κέρδη της Barilla Hellas ενισχύθηκαν οριακά κατά 1,6%, στα 33,1 εκατ. ευρώ, ωστόσο αύξηση κατέγραψαν και τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα