Τσίμπησαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 15:31
UPD:15:33
EPA/ARNE DEDERT

Με την αγορά να βρίσκεται εν αναμονή της έκθεσης της Κομισιόν, στην οποία οι θεσμοί θα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημοσιονομικά και θα ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ανεβάσει ταχύτητα στα προαπαιτούμενα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ακολουθούν σήμερα την ανιούσα.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς καταγράφει σήμερα άνοδο της τάξης των έξι μονάδων βάσης ή 2,16% σε σχέση με το χθεσινό κλείσμο, στο 2,94%. Αρνητικό είναι το κλίμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται οι τράπεζες. 

Τους ελληνικούς τίτλους δεν φαίνεται να στηρίζει ούτε το ράλι στα ιταλικά ομόλογα, που ήρθε ως αποτέλεσμα της αναδίπλωσης του Ματέο Σαλβίνι και των προσδοκιών ότι δεν θα διαλυθεί τελικά ο κυβερνητικός συνασπισμός.  Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα στο 2,51%. 

Την ίδια ώρα εν πολλοίς αμετάβλητη, στο -0,21% παραμένει η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς, ενώ σε αρνητικό έδαφος είναι και εκείνη του ολλανδικού. Στο 0,18%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τρία χρόνια, έχει υποχωρήσει η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς. 

Πτώση πέντε μονάδων βάσης, στο 0,64% παρουσιάζει η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό ναδίρ, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τους πορτογαλικούς τίτλους, με την απόδοση στο 0,70%. H πτώση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων έρχεται παρά την ανάκαμψη των μετοχών της ηπείρου

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα