ΤτΕ: Επίσκεψη διοικητή της κεντρικής τράπεζας Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 16:57

Με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Kemal Kozarić και τους υποδιοικητές κ. Ljubisa Vladušić και κα Feriha Imamović συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας.

Οι δύο διοικητές αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των οικονομιών Ελλάδος και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τις δραστηριότητες και τη γενικότερη λειτουργία των δύο κεντρικών τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Τράπεζας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης είχε εκτενή ανταλλαγή απόψεων με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα θέματα που συζητήθηκαν άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο κεντρικών τραπεζών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, στις λειτουργίες των αγορών, στην ενιαία νομισματική πολιτική, στα συστήματα πληρωμών και σε προγράμματα εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις όπως η σημερινή και τις προοπτικές στενότερης και αποδοτικότερης συνεργασίας που οικοδομούνται με αυτές τις πρωτοβουλίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ

Σχολιασμένα