ΥΝΑΝΠ: Αναζητά νέα κτήρια για τις κεντρικές υπηρεσίες του

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 17:47
UPD:17:50
hcg.gr

Διαδικασίες μίσθωσης νέων κτηρίων για να στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες του δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Αναζητά κτήρια «που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στην εικόνα μιας σύγχρονης διοίκησης, αποβλέποντας παράλληλα σε δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από το μειωμένο λειτουργικό κόστος και το κόστος συντήρησής τους».

Οι κεντρικές υπηρεσίες του, πλην αυτών που στεγάζονται στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη, εντός του λιμένα Πειραιά, στεγάζονται έως σήμερα σε τρία μισθωμένα κτήρια, με ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 162.934,92 €. Σύμφωνα με το ΥΝΑΝΠ, οι ιδιοκτήτες τους ουδέποτε έχουν προβεί σε ενέργειες συντήρησής τους στο κατ’ ελάχιστο, με συνεπακόλουθο να παρουσιάζονται πολλά προβλήματα (υγρασία, βλάβες στους ανελκυστήρες, χώροι υγιεινής που χρήζουν εκτεταμένων επισκευών, παλαιότητα κουφωμάτων, μη εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο τομέα κλπ).
 
Δεδομένου ότι το υπουργείο δεν μπορεί να προβεί σε εργασίες επισκευής και συντήρησης, «καθόσον αυτές πρέπει να υλοποιούνται από τον ιδιοκτήτη των κτηρίων», οι εργαζόμενοι αλλά και το συναλλασσόμενο κοινό «βιώνουν καθημερινά συνθήκες οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο τους».
 
Τα εν λόγω κτήρια δεν ανταποκρίνονται πλέον επαρκώς στις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και γι’ αυτό το λόγο δε μπορεί να γίνει νέα μίσθωση, ξεκαθαρίζει το υπουργείο, δηλώνοντας πως έχει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα στελέχη του, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το εξυπηρετούμενο κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα