Χρηματιστήριο: «Ριμπάουντ» με οδηγό τις τράπεζες

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 17:47
UPD:17:49
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά, «μαζεύοντας» μέρος των απωλειών του τελευταίου διημέρου, κινήθηκε σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε αντίθεση με το κλίμα της Τετάρτης, σημερινές αναλύσεις οίκων και πληροφορίες ξένων πρακτορείων προσέφεραν στηρίγματα στις τράπεζες, οι οποίες οδήγησαν την αντίδραση της αγοράς.

Το σημερινό σημείωμα της Moody's, στο οποίο επισημαίνεται ότι η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls ενισχύει την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών και βελτιώνει το χρηματοδοτικό προφίλ των ελληνικών τραπεζών, αλλά και οι πληροφορίες του Bloomberg ότι εξετάζεται όχημα ειδικού σκοπού για κόκκινα δάνεια, προκειμένου να αποφευχθεί μία επανάληψη της Μαύρης Τετάρτης διαδραμάτισαν σίγουρα θετικό ρόλο.

Στην άνοδο όμως βοήθησε και μία γενικότερη αίσθηση πως το sell off ήταν υπερβολικό, παρά τις εύλογες ανησυχίες για πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, αλλά και αδυναμία στην παραγωγή κερδών. 

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,43% στις 676,36 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, η υψηλότερη τιμή που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 682,20 με κατώτερη στις 667,32 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 91,5 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 8,3% με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει κέρδη 1,1%.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 9,2%, η Εθνική κατά 9%, η Eurobank κατά 8,6%, η Alpha Bank κατά 7,6% και η Attica Bank κατά 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Motor Oil κατέγραψε κέρδη 4,2% και ο Μυτιληναίος 2,9%. Στον αντίποδα, απώλειες 3,3% εμφάνισε η Τιτάν, ενώ ΕΥΔΑΠ και Coca-Cola υποχώρησαν κατά 2,6%.

Από το σύνολο των μετοχών, 52 ενισχύθηκαν και 37 υποχώρησαν, ενώ 32 παρέμειναν αμετάβλητες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ

Σχολιασμένα