Δ. Τζανακόπουλος: Θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού ότι είναι αχρείαστη η περικοπή στις συντάξεις

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 14:19
UPD:18:54
SOOC/George Vitsaras

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί και το σύνολο των αντιμέτρων».

«Έχουμε εξηγήσει -και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο- ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε, η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην τεθεί σε ισχύ το μέτρο της περικοπής των συντάξεων» τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται θα γίνουν πριν από την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες εκλογές αν είναι αρνητική η στάση των δανειστών, επεσήμανε ότι «γίνεται μια διαβούλευση με πολύ καλούς όρους με τους δανειστές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η κυβέρνηση να μην εξαντλήσει την τετραετία».

  • Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο Δ. Τζανακόπουλος για το Σκοπιανό

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα