Εθνική Τράπεζα: Το ΤΧΣ προτείνει νέο CEO

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 10:49
UPD:10:49
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα αντί για χθες που είχε αρχικώς οριστεί θα συνεδριάσει το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ασχοληθεί με το θέμα της εκλογής του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ. Το Ταμείο φαίνεται πως θα εξετάσει δύο υποψηφιότητες, μία εντός τραπέζης και μία εκτός.

Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεδριάσει σήμερα με στόχο να διαμορφώσει την τελική πρότασή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ώστε αυτό στη συνέχεια να πάρει μία απόφαση που θα τη θέση προς ψήφιση στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Ας σημειωθεί πως η τράπεζα έχει προσδιορίσει τη γενική της συνέλευση για τις 27 Ιουλίου.

Επειδή ωστόσο η συνέλευση περιλαμβάνει και αύξηση κεφαλαίου και split έχει οριστεί και η επαναληπτική για τις 8 Αυγούστου. Η γενική συνέλευση της τράπεζας θα επικυρώσει μέσω ψήφου την επιλογή της διοίκησης της τράπεζας. Ας σημειωθεί πως ο ρόλος του Ταμείου θα πρέπει να θεωρείται κομβικός, καθώς κατέχει ποσοστό που ξεπερνάει το 40% στην ΕΤΕ, άρα είναι ο βασικό μέτοχος της τράπεζας.Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία σε όλα τα μέτωπα τα οποία εμπλέκονται για την εκλογή του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας. Αυτό άλλωστε προκύπτει από το γεγονός πως η nomination committee κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής δεν ανακοίνωσε την τελική της απόφαση.   

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα