Οριστική άρση των αμερικανικών κυρώσεων στην ZTE Corp.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 21:52
UPD:21:55
EPA/LIU JUNFENG

Τις κυρώσεις εναντίον της ZTE Corp. ήρε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, επιτρέποντας στην κινεζική εταιρεία να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην αμερικανική αγορά.

Η οριστική άρση των μέτρων επήλθε μετά την κατάθεση εγγύησης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, σε εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο μήνα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο διακανονισμός προέβλεπε επίσης, την καταβολή προστίμου, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η ZTE έχει συμφωνήσει να αυξήσει τη διαφάνεια ως προς τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, υλοποιώντας μία σειρά σχετικών μέτρων.

Παράλληλα, όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας -από τη θέση του αντιπροέδρου και άνω- θα δουν την πόρτα της εξόδου, όπως και κάθε στέλεχος, το οποίο είχε συμμετοχή στην παραβίαση του εμπάργκο και την πώληση προϊόντων στο Ιράν. 

«Οι όροι του διακανονισμού διασφαλίζουν ότι η ZTE θα παραμείνει προσηλωμένη στην αμερικανική νομοθεσία» σχολίασε ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

«Θα μας επιτρέψουν (σ.σ. όροι του διακονισμού) να διασφαλίσουμε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» έσπευσε να προσθέσει, σε γραπτή του ανακοίνωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα