Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 08:44
UPD:08:45
REUTERS/Benoit Tessier

Κοντά στα 6.000 δολάρια έχει προσγειωθεί η τιμή του Bitcoin, η οποία στις αρχές του έτους κυμαινόταν πάνω από τα 17.000 δολάρια, ύστερα από μία άκρως θεαματική κούρσα το 2017. Οι προειδοποιήσεις για «φούσκα» και οι προσπάθειες των ρυθμιστικών αρχών να θέσουν κανόνες στην εν πολλοίς ανεξέλεγκτη αγορά των εικονικών νομισμάτων έκοψαν απότομα την όρεξη των επενδυτών. Και μπορεί το Bitcoin να είναι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, αλλά δεν είναι το μόνο, που δέχεται σφυροκόπημα το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Finder.com, που δημοσιεύει το Bloomberg, περισσότερο από το 80% των 1.586 ψηφιακών νομισμάτων, που κυκλοφορούν στην αγορά, είδαν την τιμή τους να καταγράφει πτώση την εβδομάδα έως τις 25 Ιουνίου. Μάλιστα οι απώλειες κατά μέσο όρο ήταν τάξης του 19%. 

Σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο ριψοκίνδυνο αυτό ενεργητικό, μειωμένος είναι και ο όγκος των συναλλαγών.  Την εβδομάδα έως τις 25 Ιουνίου υποχώρησε κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ήταν μειωμένος κατά περίπου 50% σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποια βρισκόταν στα τέλη Απριλίου. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Finder.com, τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν τα Bitcoin, Tether, Ether, EOS και Bitcoin Cash. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα