Όγδοη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 23:10
UPD:23:17
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νέες απώλειες παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντεγκλήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο πεδίο του εμπορίου.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,80% ή κατά 196 μονάδες, κλείνοντας στις 24.461 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, κατά την οποία ο Dow τερματίζει σε αρνητικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,64% στις 2.749 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq μειώθηκε κατά 0,88% στις 7.712 μονάδες.

«Η προσοχή όλων παραμένει στους δασμούς» παραδέχθηκε ο Μίκεαλ Χανς, οικονομικός διευθυντής της Clarfeld Financial Advisors, ο οποίος έκανε λόγο για μία περίοδο προσαρμογής των αμερικανικών δεικτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, Ουάσιγκτον και Πεκίνο αντάλλαζαν απειλές περί της επιβολής επιπλέον δασμών, πλήττοντας σημαντικά το επενδυτικό αίσθημα και προκαλώντας εκνευρισμό στις αγορές.

«Κανένας δεν πρόκειται να κερδίσει σε έναν εμπορικό πόλεμο» τόνισε, από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κλάιν, αναλυτής της FBN Securities. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις των επενδυτών πάντως, έσπευσε να προσθέσει, «οι ΗΠΑ χάνουν προς το παρόν τα λιγότερα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα