Πρόστιμα 112.899 ευρώ μετά από ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 18:16
UPD:18:19
www.sepenet.gr

Τη διενέργεια ελέγχων σε 646 καταστήματα, με στόχευση σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, προχώρησαν την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «συνολικά, εντοπίστηκαν 77 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί 37 πρόστιμα, ύψους 112.899 ευρώ, ενώ 40 επιχειρήσεις έχουν κληθεί σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για την τυχόν επιβολή κυρώσεων. Ο προγραμματισμός της δράσης του Σ.ΕΠ.Ε. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις περιόδους και τους κλάδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα και σε στοχευμένους ελέγχους. Οι παρεμβάσεις του Σ.ΕΠ.Ε. θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα