Το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Ελληνικής Παραγωγής»

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 10:53
UPD:11:01
REUTERS/Kostas Tsironis

Το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε από τις εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλάισιο της πρώτης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Η σύνθεση του συμβουλίου, με αλφαβητική σειρά είναι η ακόλουθη: 

1. Αντωνίου Τέα (Antopack)
2. Δοντάς Ευριπίδης (Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία)
3. Έξαρχος Βασίλειος (ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες – Dunapack)
4. Καργαρώτος Ιάκωβος (Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. – PMI)
5. Κολιοπούλου Ελένη (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος)
6. Λαβίδας Αθανάσιος (Lavipharm)
7. Λώλος Παναγιώτης (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)
8. Μαθιός Δημήτριος (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς)
9. Μπαζίγος Εμμανουήλ (Ν. ΜΠΑΖΙΓΟΣ Α.Β.Ε.Ε.)
10. Μπάρλος Κλεομένης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος)
11. Πόρτολος Δημήτρης (Ελληνικοί Λευκόλιθοι)
12. Σαββάκης Αθανάσιος (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)
13. Στασινόπουλος Μιχαήλ (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)
14. Σταύρου Ιωάννης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)
15. Χανής Δημήτριος (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ)

Αμέσως μετά την εκλογή του, στην πρώτη συνεδρίασή του το νέο Δ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή των εξής εταιρειών ως συνδεδεμένων μελών, με τους οποίους αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των μελών της Ελληνική Παραγωγή σε 53:

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας
2. ΑΛΟΥΜΑΝ ΑΒΕΕ
3. ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.
4. ΒΙΟΣΤΕΡΕΑ Α.Ε.
5. ΕΠΑΛΜΕ ΑΕ
6. MAXI ΑΒΕΕ
7. MONOTEZ ΑΒΕΕ
8. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.
9. ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.
10. EUNICE WIND A.E.
11. LAVIPHARM
12. SABO SA

Εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ, τα μέλη καλωσόρισε ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσα σε ένα χρόνο η εταιρεία πέτυχε πολλά, με πιο σημαντικό, όπως είπε, το ότι επανέφερε τη βιομηχανία στη δημόσια συζήτηση. «Δείξαμε και αποδείξαμε ότι παρά τις δυσκολίες η μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ζωντανή. Ότι η ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι πλέον μια ισχυρή τάση σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο στο πλαίσιο της ανάγκης για μια περισσότερο ισορροπημένη ανάπτυξη, βασισμένη στις συνέργειες, τις αλυσίδες αξίας και τις διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών τομέων της οικονομίας» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι απαιτείται «πολλή δουλειά και συστηματική επικοινωνία» για να αντιμετωπίστούν οι χρόνιες παθογένειες και οι προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε συνάντηση / συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Δραγασάκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της Ελληνικής Παραγωγής, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « η σύγχρονη βιομηχανία αποτελεί όρο βιωσιμότητας της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πρέπει συνεπώς η βιομηχανία, οι αλυσίδες αξίας, τα ερευνητικά ιδρύματα, οι υποδομές, καθώς και οι υπηρεσίες που την υπηρετούν, ως ένα συνεκτικό παραγωγικό οικοσύστημα, να αποκτήσει κεντρική θέση στη νέα παραγωγική ταυτότητα της χώρας.» και ότι « ο ποσοτικός στόχος που έχει τεθεί για αύξηση του ειδικού βάρους της μεταποίησης, σε πρώτη φάση στο 12% του ΑΕΠ, φαίνεται εφικτός, αν αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες δυνατότητες.»

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα