ΣΕΒΕ: Στόχος η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 14:58
UPD:14:59
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Περισσότεροι από 150 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου την εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος – ΣΕΒΕ & των Εκθεσιακών Οργανισμών Messe Frankfurt και Nürnberg Messe με θέμα «Εκθέσεις του μέλλοντος - Παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον & εξελίξεις - Στόχος η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων».

                                             

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Walter Stechel και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.

Ο κ. Λουφάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τόσο σε εδραιωμένες όσο και σε αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ «οι διεθνείς εκθέσεις αποτελούν έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους προσέγγισης νέων αγορών, εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό τους στρατηγικούς στόχους του μάρκετινγκ». Υπογράμμισε δε τη σημασία της Γερμανίας ως εξαγωγικό προορισμό για την Ελλάδα και εστίασε στα οφέλη που προκύπτουν από το νέο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ.

Στην αξιολόγηση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και  των διεθνών εκθέσεων σε εδραιωμένες αλλά και αναδυόμενες αγορές, στις ευκαιρίες και τα εμπόδια, που προκύπτουν αναφέρθηκε η Γκαμπριέλας Κραβαρίτη-Σπανού, Managing Director του ομίλου Messe Frankfurt στην Ελλάδα. Ο  Πέτρος Κραβαρίτης, Project Manager των Messe Frankfurt Greece SP & Nürnberg Messe Greece SP, παρουσίασε αντίστοιχα το εκθεσιακό πρόγραμμα του Εκθεσιακού Οργανισμού Nürnberg Messe, στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.

Σε μια εποχή που το οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι προκλήσεις για το επιχειρείν αλλάζουν σε συχνή βάση, αναδεικνύεται η σημασία του ρόλου νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τις αγοράς. Η διατύπωση επιχειρηματικών στρατηγικών είναι ουσιώδης για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.  Η επιλογή της πλατφόρμας  υλοποίησης τους στον παγκόσμιο οικονομικό στίβο, που είναι οι διεθνείς εκθέσεις έχει καταλυτική σημασία  για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο εδεών Βούλης, Managing Director της εταιρίας ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ, η οποία συμμετέχει τα τελευταία 20 χρόνια στην έκθεση Automechanika με τη Messe Frankfurt και έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά, μίλησε για την εταιρεία ως παράδειγμα διεθνούς εξαγωγικού επιχειρείν. 

Στη συνέχεια την παρουσίαση της Δράσης "Επιχειρούμε Έξω-Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής με Εξωστρεφή Προσανατολισμό" του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020, έκανε το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ(εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, αρμόδιος Φορέας υλοποίησης της Δράσης στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με την ΕΥΔ/ΕΠΑνΕΚ) και Υπεύθυνος της Δράσης, Ιωάννης Τσιτσόπουλος.

Ο κ. Τσιτσόπουλος παρουσίασε τις βασικές πτυχές της Δράσης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, τη διαδικασία αξιολόγησης, την απλότητα των διαδικασιών για την υποβολή και αξιολόγηση των αιτήσεων,  καθώς και συγκεκριμένα σημεία προσοχής, εστιάζοντας στην εξ' αρχής απαίτηση της Δράσης για την υποβολή του συνόλου των Δικαιολογητικών που περιγράφονται στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης μαζί με την αίτηση χρηματοδότησης. Επισημαίνεται ότι οι Δυνητικοί Δικαιούχοι έχουν το δικαίωμα της επανυποβολής της αίτησής τους στην περίπτωση που αυτή δε γίνει δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι η Δράση "Επιχειρούμε Έξω" είναι ανοικτή για αιτήσεις χρηματοδότησης για 18  μήνες από την ημερομηνία προκήρυξής της (20/11/2017) και μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης (50 εκ. ευρώ) σε εντάξεις Δικαιούχων.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα