Καταργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Amazon

Δίνει έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλους αναπτυσσόμενους τομείς
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 10:44
UPD:10:47
SHUTTERSTOCK

Στην κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της στο Σιάτλ, αλλά και σε καταναλωτικές δραστηριότητες διεθνώς προχωρεί η Amazon ύστερα από πολλά χρόνια δυναμιικής επέκτασης του ανθρώπινου δυναμικού της. Η κίνηση εξέπληξε την αγορά, καθώς έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο αμερικανικός κολοσσσός ηλεκτρονικού εμπορίου βλέπει έσοδα και κέρδη να απογειώνονται. Αντανακλά ωστόσο την πρόθεση του Τζεφ Μπέζος να βάλει μαχαίρι σε ορισμένες δραστηριότητες, δίνοντας παράλληλα έμφαση στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς, όπως αυτός της τεχνητής νοημοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε πρώτη η Seattle Times, η Amazon θα καταργήσει "μερικές εκατοντάδες θέσεις" σε θέσεις λιανικής, ενώ θα επιδιώξει να μεταφέρει εργαζόμενους σε άλλους κλάδους, όπως αυτός της ηλεκτρονικού βοηθού Alexa, της ψηφιακής ψυχαγωγίας και του AWS. Εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε στο CNBC ότι θα επιδιωχθούν "προσαρμογές" και "μειώσεις" σε ορισμένους τομείς, για να δοθεί περισσότερο χώρος σε άλλους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος είχε δημιουργήσει 130.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι 90.000 θέσεις της Whole Foods, που εξαγόρασε. Ήδη ωστόσο από τον Δεκέμβριο είχαν δει το φως πληροφορίες, που την ήθελαν να παγώνει τις προσλήψεις σε διεθνές επίπεδο.  

naftemporiki.gr 

Σχολιασμένα