Στην Αυστραλία ο Δ. Παπαδημητρίου για προσέλκυση επενδύσεων

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 18:42
UPD:18:44
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αυστραλία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Επενδυτικό Road Show της Αυστραλίας που πραγματοποιείται 13-20 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς υπουργείου, σκοπός του ταξιδιού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω της προβολής της επιχειρηματικής και επενδυτικής φυσιογνωμίας της χώρας στην αυστραλιανή επενδυτική κοινότητα.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε στον ρ/σ SBS Greek: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσω την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, όχι μόνο στους Ελληνοαυστραλούς, αλλά επίσης και στους υπόλοιπους Αυστραλούς οι οποίοι ίσως να μην ξέρουν πού βρίσκεται η χώρα και το μόνο που να ξέρουν είναι ότι βρίσκεται κάτω από επιτροπεία και ότι περνάει δύσκολες στιγμές. Θέλω να δώσω την εικόνα ότι η χώρα ναι μεν έχει περάσει δύσκολες στιγμές, ναι μεν χρειάζεται πολλά ακόμα να γίνουν, όμως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας».

Κατά την έναρξη του Road Show, ο κ. Παπαδημητρίου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Greece on the turning point».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο υπουργός Οικονομίας θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη και το Περθ.

Το πρόγραμμα του Υπουργού περιλαμβάνει σειρά διμερών συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους με στόχο την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια Ντάνιελ Άντριους, τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της πολιτείας Κουίνσλαντ Χον Κέρτις Πιτ, την Υπουργό Οικογένειας, Παιδιών και Νεολαίας της Βικτώρια Τζένι Μικάκος, την Υπουργό Εξωτερικών της Βικτώρια Τζούλια Μπίσοπ και τη βουλευτή της Βικτώρια Τζούλια Μπανκς.

Το Road Show οργανώνεται από τον Οργανισμό Enterprise Greece του Υπουργείου Οικονομίας με τη συνδρομή της ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία και των κατά τόπους Προξενικών αρχών.  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα