Εκπνέουν σήμερα οι προθεσμίες για β' δόση ΕΝΦΙΑ - οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 08:43
UPD:08:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2018. 

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ 2017, αλλά και η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, θα πρέπει σήμερα να εξοφλήσουν την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς από αύριο θα τρέχουν οι προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος (0,73%), για κάθε μήνα καθυστέρησης. Σημειώνεται ότι η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2018. Από τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά εισπράξεις ύψους 630 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παράτασης της ρύθμισης, έως και το τέλος του έτους, το οποίο έχει υποβληθεί από φορείς της αγοράς. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τους δανειστές προκειμένου να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Με βάση τα στοιχεία, έως σήμερα, πάνω από 100.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν αποκαλυφθεί οικειοθελώς υπερβαίνει τα 5 δισ. ευρώ. Το ύψος των φόρων που έχουν βεβαιωθεί βάσει της ρύθμισης ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα