Την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας της γιόρτασε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 17:29
UPD:17:40
Δελτίο Τύπου

Την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας της γιόρτασε η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ Α.Ε. (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας) με μία μουσική εκδήλωση στην έδρα της, την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Α.Ε. Παναγιώτης Ταρενίδης υπογράμμισε τη δυναμική και επιτυχημένη επιχειρηματική δράση της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και εξήρε την συμβολή της στα συνεταιριστικά δρώμενα της χώρας και τον ρόλο της στη στήριξη του ελληνικού καπνού και του καπνοπαραγωγικού κόσμου.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Α.Ε. Παναγιώτης Ταρενίδης

«Ως πρόεδρος της ΣΕΚΕ τα τελευταία 10 χρόνια αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τα αποτελέσματα της εταιρείας, η οποία με σωστή διοίκηση, με εύστοχη στρατηγική ανάπτυξης   και όραμα για το μέλλον έχει καταφέρει να είναι σήμερα η 1η  βιομηχανία μεταποίησης καπνού στην Ελλάδα και η 2η στα Βαλκάνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ταρενίδης. 

Από την πλευρά του ο Γενικός  Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός έκανε μία ανασκόπηση των 70 χρόνων λειτουργίας της επιχείρησης, με ειδική αναφορά στον ιδρυτή της Αλέξανδρο Μπαλτατζή και στα ιστορικά στελέχη της που εργάστηκαν με επιχειρηματική διορατικότητα και πίστη στις συνεταιριστικές αρχές.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια με την δραστηριότητά της σε Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία και στις σημαντικές και στοχευμένες επενδύσεις της σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. 

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο Γενικός  Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός 

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας υπογράμμισε πως «το μέλλον της ΣΕΚΕ, με τις βάσεις που έχουν μπει, προδιαγράφεται ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Νέα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης έχουν μπει στο τραπέζι και περιμένουν τη σειρά τους για να υλοποιηθούν».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στοιχεία αναφορικά με την ανάπτυξη της εταιρείας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

  • Η Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Βόρεια Αφρική, Λατινική Αμερική)
  • Οι ποσότητες των καπνών που αγοράζει από Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία αυξήθηκαν από 6.820 τόνους το 2012 σε 15.410 τόνους το 2017
  • Το προσωπικό της αυξήθηκε από 296 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους το 2012 σε 1410 το 2017 στο σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται
  • Ο τζίρος της αυξήθηκε από 30.721.000 ευρώ το 2012 σε 64.500.000 ευρώ το 2017
  • To EBITDA αυξήθηκε από 8,7% σε 9.00% στο ίδιο διάστημα

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα