Γ. Σταθάκης: Ολοκληρώνεται η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 11:47
UPD:13:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι πλήρης και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και, όπως σημείωσε, «καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούμε».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, έως αύριο «δίνονται τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα που επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου».

Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα υπαχθεί στη διαδικασία της διαιτησίας. Ειδικότερα, όπως είπε, δεδομένου του ότι δεν έχουν αποσταλεί τα τελικά σχόλια της εταιρείας για το θέμα της μεταλλουργίας, δηλαδή της καθετοποίησης της παραγωγής στην Ελλάδα, αποφασίστηκε αυτό να τεθεί στη διαδικασία της διαιτησίας.

«Η διαδικασία θα είναι τρίμηνης διάρκειας και φιλοδοξούμε να λύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν» πρόσθεσε.

Ένταση έξω από το υπ. Περιβάλλοντος

Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου μεταλλωρύχοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή της επένδυσης της Eldorado Gold.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν νωρίς το πρωί στην Αθήνα με τρία λεωφορεία. Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά κάποιοι εργαζόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτήριο.

Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών όταν μεταλλωρύχοι ζήτησαν να μπουν στο υπουργείο και τους απαγορεύτηκε η είσοδος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα