Γ. Σταθάκης: Έως τον Δεκέμβριο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 09:55
UPD:11:47
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα», ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια» υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τον Δεκέμβριο και κλείσιμο του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018 «βλέπει» ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα», ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια» έσπευσε να προσθέσει.

Παράλληλα, όσον αφορά την α’ κατοικία, διαβεβαίωσε ότι μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας, στα τέλη του έτους, θα έρθει νέα ρύθμιση, την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι όλες οι θέσεις εργασίας στις -υπό απόσχιση από τη ΔΕΗ- λιγνιτικές μονάδες θα διασφαλιστούν, εξηγώντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Πάντως, παραδέχθηκε πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, ενώ για τις υδροηλεκτρικές μονάδες αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα