Αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων στην παρούσα φάση ο Πάντοαν

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 15:13
UPD:15:15
REUTERS/TONY GENTILE

Ο Ιταλός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο «να καταστεί αναγκαία, στην φάση αυτή, προσφυγή σε κούρεμα καταθέσεων σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες» (φωτογραφία αρχείου).

Το ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων στις ιταλικές τράπεζες απέκλεισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24, στο πλαίσιο της συνόδου της G20.

Ο Ιταλός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο «να καταστεί αναγκαία, στην φάση αυτή, προσφυγή σε κούρεμα καταθέσεων σε ό,τι αφορά τις ιταλικές τράπεζες».

Ο κ. Πάντοαν προσέθεσε ότι εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εποικοδομητικός διάλογος», σε ό,τι αφορά την ευελιξία που σχετίζεται με τη νομοθεσία για τραπεζικούς οργανισμούς.

«Το σύστημα των ιταλικών τραπεζών είναι στέρεο, αν και, φυσικά, εξέρχεται μιας μακράς ύφεσης η οποία κόστισε στην Ιταλία το 10% του ΑΕΠ της. Όλοι ξέρουμε ότι η χώρα μας έχει μια οικονομία η οποία βασίζεται στις πιστώσεις, κάτι που γίνεται αισθητό και στους ισολογισμούς των τραπεζών», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα